Előny vagy hátrány a belváros szívében élni.

Ahogyan az országunk központja Budapest, ugyanúgy Budapest szíve a Belváros.

Itt helyezkednek el az Államigazgatás legfelsőbb szintű Intézményei, Parlement, Kúria Legfőbb Ügyészség, Minisztériumok. Ezek mellett Színházak, Múzeumok, Pénzintézetek, Egyetemek, Középiskolák.  Mind-mind patinás épületekben vagy azok szomszédságában üzemelnek.

elony-vagy-hatrany a belváros szívében élni

Ki ne akarna ilyen környezetben élni? Remek közlekedéssel? Mindenhez közel?

Bizony vannak ilyenek! Nem mindenkinek való a belvárosi forgatag. Az elmúlt pár év megmutatta, hogy a hazai turizmus egyik masszív pillére a méltán népszerű „belvárosi bulinegyed”.

Egymást érik a fapados repülőjáratok, amik hozzák-viszik a világ minden tájáról idesereglő turistákat. Ennek egyik hozadéka lett a belvárosban robbanásszerű ingatlan áremelkedés.

Rövidtávú bérbeadások a belváros szívében


A befektetői szemek gyorsan meglátták a lehetőséget a rövidtávú bérbeadásban. Ma már nem ritka ebben a környezetben az olyan társasház mely kizárólag csak bérlakások rövidtávú kezelésével foglalkozik. Elképzelhetjük, milyen lehet ebben a környezetben élni, ha a szomszédunkban napi szinten cserélődik a „lakóközösség”.

Rengeteg tanulmány jelent már meg a pro és kontra érveket felvonultatva. Sokéves ingatlanos világban eltöltött személyes tapasztalatom, hogy ebben a környezetben jellemzően a fiatalok érzik jól magukat, akiket a munkájuk, tanulmányaik kötik ehhez a környezethez. Ki ne szeretné, ha a kedvenc kocsmájából akár öt perc alatt hazaérhetne? 

A legújabb trendek már azt mutatják, hogy megnőtt a kiköltöző fiatalok aránya is. Kitűnő desztináció, magas presztizs nem feltétlenül ellensúlyozza például a nyugodt gyermeknevelés lehetőségét. Abból a belvárosi 50-60 m2-es lakásért kapott vételárból, a külsőbb kerületekben, agglomerációban 100-120 m2-es sorházi, iker, családiház vásárolható. Persze ennek is megvan az ára. Távolabb kerülünk a szeretett belvárosunktól…

Ahogy prémium ingatlanokat értékesítő ismerősöm fogalmaz: „a vevő nem azért veszi meg a belvárosi lakást, mert szüksége van rá, hanem mert kell!”

A belvárosba költöző, csak olyan lakást választ magának ami beszél hozzá. Itt nem csak egy lakást vásárol, hanem egy életérzést is.

Kedves Olvasó, ha ezt az érzést még nem ismeri, javaslom tegyen próbát és, ha tüzet fog keressen bennünket. Biztos tudunk szakmai segítséget nyújtani a lehető legjobb döntésének meghozataához.

Cikket írta: Kelemen Ákos
Ha szakértőre van szüksége keressen minket bizalommal​

  Megismertem az adatvédelmi tájékoztatót, tudomásul veszem, hogy adataim az abban foglaltak szerint lesznek kezelve.
  Az adatvédelmi tájékoztatót itt elolvashatja.
  Advisors

  Blog

  lakástámogatási összefoglaló

  Lakástámogatási összefoglaló

  Lakástámogatási összefoglaló Lakásvásárlásnál csak az egyik fő kérdés, hogy megtaláljuk az elképzeléseinkhez leginkább illő és árban is megfelelő ingatlant. Nem...

  Tovább olvasom
  Az oldal üzemeltetője:

  Advisors Ingatlanszakértő, Gazdasági és Mérnökiroda Kft.