Lakástámogatási összefoglaló

Lakásvásárlásnál csak az egyik fő kérdés, hogy megtaláljuk az elképzeléseinkhez leginkább illő és árban is megfelelő ingatlant. Nem kevésbé fontos, hogy a megvásárolni szándékozott lakásra vagy házra éppen mekkora hitelt kaphatunk. Ami a vagyoni/jövedelmi helyzetünk mellett elsősorban a jelzáloghitel fedezeteként felajánlott ingatlanok valós piaci értékétől függ. Mellett elsősorban a jelzáloghitel fedezeteként felajánlott ingatlanok valós piaci értékétől függ.

Azokon a szerencséseken kívül, akik önerőből is meg tudják vásárolni az ingatlant, a többség kisebb-nagyobb mértékben, de lakáshitelre szorul. Elsősorban számukra jó hír, hogy 2019. július 1-től több új családtámogatási program is elindul, vagy módosul. A lakáscél megvalósításához felhasználható finanszírozási eszközök körének kiszélesítésével biztosíthatják az utóbbi időszak lakáspiaci konjunktúrájának fenntartását, további bővülését. 

A fenti időponttól hatályba lépő legfontosabb változások:

A változások ingatlanpiaci hatását nehéz pontosan megjósolni. A tervezett módosításokat az eddigi lakástámogatási rendszerrel összehasonlítva valószínűsíthetjük, hogy különösen a használt lakóingatlanok piacán a növekvő kamatkörnyezet ellenére is élénkülés várható. Az új / módosuló programok a kereslet egy részét az új építésű ingatlanok irányából is a használt lakóingatlanok felé tollhatja el. Ez azt is jelenti, hogy akár meglévő ingatlannal rendelkező eladóként, akár vevőként jelenik meg az ingatlan piacon. A hitelképesség minél pontosabb megítélése, a jó alku pozíció megteremtése, a hosszúra nyúló eladás, vagy a túlárazott ingatlanok kiszűrése érdekében az Ön számára is szükség lehet az eladni vagy megvásárolni szándékozott ingatlan piaci vételárának ismeretére.

Egy valós, a szakmai követelményeknek megfelelő ingatlan értékelési szakvélemény rengeteg bosszúságtól, felesleges kiadástól vagy kieső haszontól kímélheti meg Önt és családját, akár többszörösen is visszatermelve a szakvélemény elkészítésének bekerülési költségét.

Piaci értékbecslés

Fontos azonban, hogy mint minden más termék, vagy szolgáltatás esetén, úgy az ingatlan értékelések vonatkozásában is igaz, hogy a szokatlanul olcsó értékelések minősége nem teljesíti a szakmai elvárásokat. A szokásos költségszint töredékéért dolgozó értékbecslők nem képesek valós piaci értéket becsülni. Egy a követelményeknek teljeskörűen megfelelő szakvélemény elkészítése – az alkalmazott módszertanból fakadóan – nem hozható ki néhány ezer forintból. Az interneten kiugróan alacsony összegért ingatlan értékelést kínáló cégek gyakran helyszíni szemle nélkül. Sablonokból dolgozva állapítják meg az ingatlan forgalmi értékét, mely pontossága jelentősen elmarad egy az Advisors értékbecslői csapata által készített, valós, szakszerű értékeléstől. Forduljon társaságunkhoz bizalommal, ha a szakmai követelményeknek teljeskörűen megfelelő, bankfüggetlen, mégis kiemelkedő banki értékbecslői referenciákkal rendelkező társaság által készített, hatósági eljárásokban is használható ingatlan vagyon értékelési szakvéleményre van szüksége.
Lakástámogatási összefoglaló-2

Forduljon társaságunkhoz bizalommal, ha a szakmai követelményeknek teljeskörűen megfelelő, bankfüggetlen, mégis kiemelkedő banki értékbecslői referenciákkal rendelkező társaság által készített, hatósági eljárásokban is használható ingatlan vagyon értékelési szakvéleményre van szüksége.

Cikket írta: Tóth Krisztina Klára
Ha szakértőre van szüksége keressen minket bizalommal​

  Megismertem az adatvédelmi tájékoztatót, tudomásul veszem, hogy adataim az abban foglaltak szerint lesznek kezelve.
  Az adatvédelmi tájékoztatót itt elolvashatja.
  Advisors

  Blog

  Az oldal üzemeltetője:

  Advisors Ingatlanszakértő, Gazdasági és Mérnökiroda Kft.